4 от най-големите лъжи на козметичната индустрия

Понякога е меко казано огромна изненада това, на което вярват хората и което стриктно следват. Има милиони лъжи, за които жени по цял свят четат и чуват ежедневно и които спазват с чиста съвест, че не е нередно, нито вредно.

Не всичко, което ни казват е задължително лъжа, но понякога е трудно да разграничим истината.

Представяме ви 7 от най-разпространените лъжи в красотата, които могат да имат негативни последици върху нас.

1. „Мога да спя с грим, ако е минерален“

Това, че един продукт е обявен като „изцяло натурален“ или без аромати, далеч не значи, че можем да го използваме буквално денонощно и няма да има никакъв проблем да спим с грим.
Много хора имат чувствителна кожа, алергии или кожа, която е предразположена към нежелани реакции, а тези проблеми ще се появят при който и да е продукт, ако не го чистите.

2. „Блестящите ефекти са за малки момичета“

Един от най-разпространените митове в красотата е, че блестящите червила, сенки и козметични продукти генерално, са предназначени само за една възрастова група. Матовите козметики са въпрос на предпочитание, не на години.
 
3. „Мога да използвам кокосово масло като нощен крем“

https://gossips.bg/wp-admin/options-general.php?page=ad-inserter.php#tab-4

Както всяко нещо, така и хубавите козметични съставки имат своята граница. Прекомерното използване на кокосово масло може да ви „дари“ вместо със страхотна, хидратирана кожа… с дехидратирана и суха такава. За целта, в никакъв случай не прекалявайте твърде много, още по-малко да нанесете кокосово масло непосредствено преди да си легнете.

4. „Мога да използвам коректор и фон дьо тен върху клепачите“

Дамите често нанасят коректор или фон дьо тен върху клепачите си, след като са приключили с лицето. Първо правило в красотата е да не слагате на нежната кожа в тази зона нищо, което не е предназначено специално за там. Освен това, повечето продукти от този тип са в течна формула, което по-скоро ще размаже грима ви, отколкото да го направи по-дълготраен.