Никога не нарушавайте тези 4 правила, ако искате да имате стройна фигура!

Според някои експерти, закуската е най-важното хранене. Други пък смятат, че тя трябва да се избягва. Трети препоръчват на обяд да се яде най-обилно, а вечерята да е нещо изключително малко и леко. Не са малко и тези, които се придържат към идеята, че след определен час не трябва да се храним…

Днес ще ви запознаем с четири правила, според едни от които трябва да се въздържате, а според други – да си позволявате някой неща, когато става въпрос за вечерята. Ако се спазват – тези предписания би трябвало да ви помогнат да постигнете желаното тегло.

Ето ги и тях:

1. Вечерята трябва да е студена. Тук основното нещо не е как, а какво. Изберете леките салати, задушените зеленчуци, варена риба или пилешки гърди на пара.

2. Избягвайте да вечеряте плодове. Някой от тях са за предпочитане сутрин или следобед. Бананите, ябълките, портокалите са подходящи за закуска и обяд. В тези плодове има много вещества, които ще поддържат тонуса на тялото през целия ден.

3. Спагетите са безупречна диетична вечеря. Все пак ако сте на диета, трябва да избягвате това ястие ако е в комбинация със сметанов сос. Изберете доматен и скоро ще се радвате на желаното тегло.

4. Не е вярно, че вечерта след 18 часа е забранена. Това е валидно само за тези, които си лягат в девет вечерта. Но да стоите гладни до полунощ, не е добра идея. Спазвайте основното правило – не яжте три часа преди лягане. През останалото време храната е разрешена и даже необходима.