Какво е числото на живота ти

Всеки от нас има свое число на живота, което предопределя съдбата му. Всяко число има определена енергия.

Как да си изчислиш числото на живота 

То се получава, като се съберат цифрите от датата на раждане. Зад полученото число стои нашата дълбока същност.

Например, ако човек е роден на 16 януари 1975 г., за да научи кое е неговото число, трябва да събере отделните цифри (1+6+1+1+9+7+5) и получената сума да сведе до едноцифрен сбор (в случая 30=3+0 = 3). И така числото на живота на този конкретен човек е 3. Единственото изключение прави числото 11. При него цифрите не се събират.

Какво вещаят числата от 1 до 9

Единица – Лидер

Вие сте водач и командир. По природа сте позитивна личност и притежавате силна индивидуалност. В живота ви е запазено мястото на лидер в изкуството. Вие сте оригинална и съзидателна личност, притежавате и известна агресивност, необходима ви, за да осъществите идеите си. Амбицията е едно от най-важните неща в живота ви и ви мотивира с всички сили да се борите за успеха, към който се стремите.

Надарени сте със способността да управлявате и организации – както големи системи така и семейството. Упоритостта и волята са средства на вашата амбиция и вие умело ги използвате. Същевременно проявявате и отрицателни черти в моменти на недомислие. За вас е лудост да осъществявате идеите си дипломатично и желаете да ги достигнете със силата на волята, налагайки ги на околните.

Склонни сте да критикувате и да осъждате другите, но не им позволявате и те да посочват ваши слабости и пропуски. По природа сте чувствителни, макар че се опитвате да го прикривате. Изживявате силни чувства, имате интерес към поезия и музика, мислите повече със сърцето, отколкото с главата си. Бъдете предпазливи. Никога не налагайте своите мисли и идеи на другите, защото може да страдате заради това. Ако искате близките ви да ви уважават, тогава и вие трябва да ги почитате.

Двойка – Помощник

Това, което желаете, можете да постигнете и без фанфари, защото тактичността и дипломатичността са 2 много важни черти на вашата личност. Тон в живота ви дава думата „сътрудничество“. Ще достигнете до по-голям успех, ако помагате на другите да осъществяват своите замисли, отколкото, ако другите ви помагат. Притежавате дадена ви от природата грациозност и способност да разбирате другите. Тези 2 характеристики ви поставят високо в очите на околните. Живеете за любов и от любов. Темпераментни сте и леко настроени към хедонизъм. Привличат ви познанието и житейската мъдрост. 2 е числото на приятелството.

Тройка – Творец

Вие сте човек с особено, само ваше излъчване. Психиката, духът и душата играят голяма роля в живота ви, защото добре разбирате и лесно прониквате в същината на нещата. Не губите време за неосъществими работи, тъй като разбирате, че животът не е само игра и веселие. Това, което ви отличава от другите, е вашата пристрастност. Притежавате разнообразни таланти и трудно избирате начина и формата, чрез които да изразите това, което е у вас и което чака да излезе на бял свят. Учите бързо, защото можете да овладявате знания без да полагате големи усилия.

Пишете поезия, тъй като за друг вид творчество е необходима по-голяма съзидателна енергия. Дружелюбни сте, притежавате чар и умеете да забавлявате околните. Хората ви обичат, с радост слушат приказките ви, всички ви се възхищават, особено представителите на противоположния пол. Вие сте голям ентусиаст и се занимавате с много неща. Обаче вашето, в началото много голямо въодушевление, постепенно намалява и вие се хвърляте към нещо друго.

Не ви е грижа за това дали нещата са добри или лоши, защото ги възприеманет такива каквито са. Желаете да действате по свой си начин и да задоволявате своите желания. В състояние сте бързо и в момента, в който това се изисква, да реагирате с шега и така ефикасно да пресечете нечия критика. Любовта ви е необходима и насъщна потребност. Докато не откриете някого с когото бихте могли да споделите чувствата си, вие сте нещастни.

Четворка – Строител

Четворките са разумни, действат бавно и обмислено, пресмятат всеки свой ход. Никога няма да видите човек, представител на 4-ка, да прибързва или да бъде припрян. Ако нещо се изпречи на пътя им – не се отказват лесно. Бавно, но сигурно отстраняват бариерите. В любовта са последователни и уравновесени. Те умело балансират разума и чувствата. Четворките постоянно търсят доводи за това заслужава ли си определена връзка и какво им дава тя. Ако откриват удовлетворение в партньора, то тогава любовта им е балансирана, вярна и продължителна.

Петица – Писател

Вие сте жизнени, изпълнени с въодушевление и енергия. За вас животът е смела авантюра, в която влизате с голям замах, защото постоянните преобразования в съвършената подредба са израз на склонността ви към промяна и разнообразие. Вие живеете в детайлите. Желаете да се окажете на място, където се случва нещо важно и интересно. От самото раждане сте надарени със свобода, но вие постоянно се стремите към все по-високите и сфери, към вътрешната свобода. Бързо и лесно се влюбвате. Без любов нищо в този живот няма смисъл за вас.

Стремежът ви към щастие е съпроводен с ведър хумор, духовитост и удовлетвореност. Много сте одухотворени и сте вещ оратор. Можете да имате успех в професиите, в които се изисква кристален глас, богат речник и ораторско изкуство. Може да заблестите в света на забавленията и книжовността като искряща звезда само ако успеете в истинските неща, които да поставите в нужния миг на принадлежащото им място. Не се притеснявайте, че в някои моменти ви противоречат, защото това е отличителната черта на всички интелектуалци, на хората с истински дух. Ако водите здравословен начин на живот, може да доживеете до дълбока старост. Слава и успех ви очкват след тридесетата ви година.

Шестица – Учител

Някои нумеролози твърдят, че това число се влияе от планетата Венера, следователно се характеризира изцяло с любовта. Цел на живота на шестиците е постигането на баланс между любовта и сексуалността, за което наистина полагат огромни усилия. Хората, родени под номер 6, са изключително магнетични. Това е причината, поради която всички обичат да бъдат в тяхната компания, независимо дали се отнася до професионалната сфера или любовта.

Седмица – Мислител

Мисловна и аналитична натура сте. Непрекъснато се опитвате да откриете дълбокия смисъл на нещата. Не се задоволявате с повърхностните работи. Медитирането и анализирането може да ви доведат до някои древни и нови истини, особено ако в тези си занимания се придържате към мистичната и окултна линия. Задачата на вашия живот е да се занимавате с лечителство. Ще лекувате себе си и околните с енергия.

Близки са ви религиозните и мистични системи и философии. Вашата отнесеност ви отдалечава непрекъснато от околния свят, но не се притеснявайте от това. Вслушвайте се само в собствения си глас, защото сте на прав път – да опознаете себе си и другите. Ще си изпатите заради любовта, но няма истински чувства без страдание и болка. Ако за спътник в живота си намерите личност от вашия знак, между вас ще се изгради прекрасна хармония, на която мнозина ще завидят.

Осмица – Колекционер

Осмиците са известни с успехите, които бързо и лесно постигат във всички начинания. Това са хора с впечатляваща сексуалност. Тя обаче често се прахосва, защото те правят всичко бавно и хладнокръвно. Първо проучват, а след това действат. Никога не предприемат необмислени решения, не са авантюристи.

Девятка – Метафизик

Най-пламенните желания и най-възвишените идеали са вашето космическо наследство. Интересите ви в живота са свързани с опознаването на човешката душа, окултизмът и големите мистерии. Винаги сте готови да бъдете в помощ на другите, защото наистина смятате, че най-голямото богатство е това, което човек прави за другите. За вас богатството е даването, а не взимането. В края на 30-та си година ще преживеете просветление и ще станете едни от големите привърженици на тайно учение.

Какво вещае числото 11

Единайсет – Мистик

Числото 11 се смята за особено и в много окултни традиции се нарича „мистическо”. Тъй като нумерологията го разглежда и като 11, и като 2 в живота това число заслужава специален подход. То се смята за мистическо още и поради това, че свързаните с него притежават изострена чувствителност към вибрациите. Те имат и склонност към фантазиране.