Миа Сантова се връща на екран

Едно от емблематичните лица на NOVA – Миа Сантова, се завръща в екипа на телевизията като водеща на следобедната емисия новини в 16 ч.

Тя ще се появи на екран през ноември, като част от стратегията за привличане на най-опитните и разпознаваеми журналисти у нас.

Миа Сантова стартира кариерата си като международен редактор в отдел Новини на Нова телевизия през 1995 г., докато все още е студентка по журналистическия СУ „Св. Климент Охридски“. Освен значими световни събития, отразява и културния живот в столицата, а по-късно става и водеща на новините.

Продължава професионалния си път като главен редактор на „Новини и актуални предавания“ на тв „Диема“, а по-късно оглавява и екипа на българското издание на женското списание Madame Figaro. Води и авторско сутрешно публицистично предаване в ТВ7 – „Уикенд с Миа Сантова“. Има специализации по журналистика от BBC London, фондация Reuters и New York TV.

Снимка 252763Източник: NOVA

„Най-хубавите 13 години от професионалния ми живот са в NOVA, която още в началото се превърна в мое семейство. Заедно с колегите поставихме началото на една голяма и силна медия. Въпреки раздялата никога не съм спирала да следя нейното развитие и трансформацията й от телевизионен канал в най-голямата мултиплатформена медийна и технологична компания. За мен е голямо вдъхновение отново да съм част от екипа на телевизията“, споделя Миа Сантова.

Преди една година журналистката, която е съпруга и майка на малката Ида, сподели подробности от личния си живот в ефира. „Омъжих се за приятеля си Светослав. Това е моята любов – разкри тя пред Мон Дьо за „Събуди се“.

Снимка 240189Източник: Архив

„Подписахме в Общината. Ние от 5 години сме заедно. Преминахме през много неща. Вече сме много добри приятели, освен че сме партньори.

Разбрах, че го обичам истински, в един труден момент за нас двамата – когато загубихме детето“, разказа Сантова, чиято първа бременност завършва фатално.

„Щастлива съм, че Миа Сантова се завръща в NOVA, където стартира нейната професионална кариера. Натрупаният опит през годините, в съчетание с нейната телевизионна харизма, ще допринесат за осигуряването на още качествено и разнообразно съдържание на новините и актуалните ни предавания на медията“, коментира Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп.