Най-разпространените лъжи за целулита

Има много неща, които обгръщат целулита в мистерия, но каквото и да чуеш и да прочетеш за него, едно е сигурно – няма нищо лошо в това, че го имаш!

Съществуват много „чудотворни“ кремове, които обещават да те отърват от мастните натрупвания по бедрата и дупето на момента, но виж какво всъщност разбрахме от специалистите, преди да напълниш козметичния си несесер с тях!

1. Кардио упражненията могат да премахнат целулита.

Целулитът изисква многостранен подход за премахването му! Въпреки това, едно проучване доказва, че ако правиш по 30 минути кардио на всяка тренировка (два пъти седмично), в продължение на 8 седмици, може да не придобиеш мускули, но определено ще се подобри състоянието на телесната ти структура.

2. Новият чудотворен крем ще премахне целулита.

За съжаление скъпите кремове нямат магически ефект в борбата с целулита. Каквото и да прочетеш върху етикетите им, няма как да получиш постоянен резултат единствено от тях.

3. Слабите жени нямат целулит.

Фактите показват, че между 80 и 98% от жените имат някаква форма на целулит по тялото си. Целулитът е причинен от влакнести ленти, които се движат перпендикулярно по тялото на жената, като по този начин причиняват трапчинки.

4.  Целулитът се причинява от токсини в тялото.

Целулитът е причинен от мастни натрупвания точно под повърхността на кожата, а на това място се намират мазнините, които най-трудно се абсорбират от тялото.

5. Целулитът се появява само при жени, които не тренират.

Целулитът може да се появи на всяко едно тяло, тъй като има различни причини за появата му, включително от отслабена съединителна тъкан. Също така може да е в следствие на хормонален дисбаланс и лоша циркулация в тялото.