Обявиха Мадона за „Жена на годината“

Кралицата на попа Мадона беше удостоена с още една титла – „Жена на годината“ на списание „Билборд“.

Певицата ще получи отличието за 2016 г. на 9 декември в Ню Йорк, когато ще се състои 11-ата годишна церемония за наградите „Жени в музиката„.

„Мадона е сред малкото суперзвезди, чието влияние и кариера излизат извън пределите на музиката. С творческото си виждане, с неуморното си новаторство и с отдадеността си към филантропски каузи тя е вдъхновение за стотици милиони хора по света, като същевременно бележи рекорд след рекорд в кариерата си“, казва Джанис Мин, президент на Hollywood Reporter-Billboard Media Group.

За Мадона по-голямата част от годината измина в концерти от турнето й „Rebel Heart“, за което бяха продадени над 1 милион билета, припомнят от БТА. Приходите от концертната обиколка на 58-годишната

Кралица на попа надхвърлят 170 милиона долара. С общи приходи от турнета, възлизащи на внушителните $ 1,31 милиарда, Мадона е най-касовият самостоятелен концертиращ изпълнител в историята на „Билборд“.

С осем албума, оглавявали класацията на изданието, и с 21 албум в топ 10, певицата е и първенец по продажби сред дамите в музиката. Мадона също така държи рекорда за най-много хитове в топ 10 на чарта за сингли на „Билборд“ – 38.