Почина Кени Бейкър | Gossips.BG

Почина Кени Бейкър

Британският актьор Кени Бейкър, изиграл ролята на малкия робот R2-D2 във филмовата сага „Междузвездни войни“, почина на 81 години.

Бейкър беше висок малко над метър. От известно време той страдаше от белодробни проблеми, поясни неговата племенница Абигейл Шийлд, цитирана от БТА. Тя каза, че роднините му са очаквали този фатален край, защото той е бил много болен през последните години.

„Гордеем се с това, което той направи живота си и с щастието, което донесе на хората по света, каза племенницата на Кени Бейкър.

Малкият робот, в чийто образ се превъплъти Бейкър, се появи в първия филм от сагата „Междузвездни войни“ през 1977 г. и след това участваше в още пет ленти от поредицата.

По повод кончината на Кени Бейкър актьорът Марк Хамил, изиграл ролята на Люк Скайуокър във филмите от междузвездната сага, написа в „Туитър“, че е изгубил един дългогодишен лоялен приятел, когото е обичал заради оптимизма и решимостта му.

Актьорът Юън Макгрегър, превъплътил се в образа на Оби-Уан Кеноби в три филма от сагата „Междузвездни войни“, коментира, че обичал да работи с Кени и много съжалява за кончината му.

Любопитното е, че първоначално Кени Бейкър изобщо не искал ролята на прочутото „междузвездно“ роботче, но в крайна сметка склонил и приел офертата на режисьора Джордж Лукас.

Източник: life.dir.bg