Щерката на Гала със сериозни хранителни проблеми?

Дъщерята на Гала – Мари Будева, е имала сериозни хранителни проблеми преди няколко години, пише „Галерия“.

20-годишната красавица е страдала от хранително разстройство, заради което достигнала критично ниско тегло.

Тв водещата на „На кафе“ е била силно притеснена за момичето си и дори се консултирала с психолог за проблема, разказват запознати.

Заболяването се нарича хиперфагия – преяждане с храна вследствие на емоционални проблеми. Мари изпитвала сериозни затруднения в училище, които в комбинация с тийнейджърски несподелени любови и вражди със съученички, довели до хранителното разстройство. Дъщерята на Гала започнала да намира утеха в храната, да се тъпче с шоколад и сладко.

Неконтролируемото преяждане след това водело до тежки и жестоки диети от чувство за вина и така теглото на Мари започнало да варира в притеснителни граници. От болезнено слаба, тийнейджърката ставала доста закръглена и обратното. Имало опасност да развие булимия и дори анорексия.

В крайна сметка с помощта на майка си, Мари успяла да се справи с коварното хранително разстройство. Не малка заслуга за щастливата развръзка имал и настоящият й приятел Константин Маринов. Той е син на бившата ководеща на „На кафе“ Гала Деляна Маринова-Джуджи и любовта му към Мари й дала сили да се пребори с проблема.

Днес Мари се чувства добре и е щастлива с Косьо, който, както „Галерия“ неотдавна писа, й подари годежен пръстен.

Щерката на Гала е главен редактор на онлайн изданието „Énouement“ и съчетава работата със следването на „Връзки с обществеността“ в Софийския университет.

Наскоро Мари сама сподели статия от сайта си за момиче с хиперфагия и призна: „Личната ми история има доста допирни точки с тази и се възхищавам на смелостта на Нели да сподели нещо толкова лично“.