Уейнстейн прикривал деянията си с шпиони

Всички в Холивуд искаха да са приятели с влиятелния Уайнстейн.

Харви Уейнстейн е разполагал с цяла армия наети журналисти, висококвалифицирани шпиони и военни, които са използвали фалшиви самоличности, за да опазват реномето му и да пречат на жертвите му да говорят публично за случилото се с тях.

Списание New Yorker разкрива, че сред частните охранителни агенции, чиито услуги е ползвал Уейнстейн е и „Блек Кюб” – агенция, ръководена основно от бивши офицери от израелските разузнавателни агенции, включително и от „Мосад“. Опозореният продуцент е бил клиент и на корпоративният разузнавателен гигант „Крол“.

Медията, която се позовава на десетки документи и седем независими източници, издава дори, че двама служители на „Блек Кюб“ са посетили актрисата Роуз Макгоуън, малко преди тя да обвини публично Уейнстейн в изнасилване.

Огромна статуя на Харви Уайнстеин, която ще бъде изгорена публично в Англия. Церемонията по "изгарянето" на скандална публична личност се провебжда от 17 години насам, като жертвите са включвали Тони Блеър, Саддам Хюсеин и Доналд Тръмп.
Огромна статуя на Харви Уайнстеин, която ще бъде изгорена публично в Англия. Церемонията по „изгарянето“ на скандална публична личност се провебжда от 17 години насам, като жертвите са включвали Тони Блеър, Саддам Хюсеин и Доналд Тръмп.

Един от детективите дори е записал тайно последните си четири срещи с нея, преструвайки се през цялото време на защитник на правата на жените. Същото лице е използвало и още една самоличност, представяйки се пред журналистите за жертва на Уейнстейн, за да изтръгне информация кои са останалите жени, повдигнали обвинения срещу продуцента.

Самият Уейнстейн е плащал и директно на медийни представители, за да му предават всички детайли относно жените, осмелили се да говорят публично за посегателствата му през годините. В течение на много години Уейнстейн и неговият екип са използвали тези и други подмолни методи, за да извличат информация за десетките негови жертви, да им съставят психологически профили и да изучават най-тъмните им тайни, за да може в случай на скандал да имат готови способи за изнудване, дискредитиране, сплашване и публично унижение.

От New Yorker са успели да установят, че информацията често е минавала и през адвокатите на Уейнстейн. Един от тях е и Дейвид Бойс – адвокатът, представляващ Ал Гор по време на правния му спор с Джордж Буш-младши относно резултатите от изборите през 2000 година. Пред журналистите от медията Бойс признава, че е „било грешка“ да се въвлича в тази схема и да се обвързва с детективите.

Източник: бгнес