Пет причини защо е добре да спим голи

Повечето хора предпочитат да спят с пижама, нощница или тениска, но според доста проучвания, много по-полезно е да си лягате в леглото голи.

Доказано е, че:

1. Спим по-добре

Температурата на тялото се понижава, когато човек се унесе и се повишава преди момента на събуждането. Дрехите могат да попречат на тази обичайна функция на тялото.

2. Метаболизмът се ускорява

Спането голи през нощта може да помогне за забързването на метаболизма според изследване от 2014 година. Според него, когато хората спят в по-хладни стаи, тялото им гори мазнини, а същият ефект може да бъде предизвикан и от спането без дрехи.

3. Предпазва тестисите

Спането с бельо повишава шансовете от инфекции на най-нежното място при мъжете. Ако зарежете бельото, давате шанс на тестисите си за по-добро здраве.

4. Подхранва спермата

Скротумът има нужда от точната температура, за да оптимизира произвеждането на сперма. Идеалната температура е малко по-ниска от тази, необходима за останалата част на тялото. Когато тестисите са затоплени повече, качеството на спермата страда. Така че в името на бъдещите си деца – помислете за плюсовете на това да спите голи.

5. Сближава ви с партньора

Контактът кожа в кожа с друг човек освобождава хормона окситоцин в мозъка, твърдят шведски учени. Той намалява стреса, кара ви да се чувствате по-свързани с партньора си и увеличава желанието за секс.